Angola Vatandaşlığı

angola

Başkenti Luanda olan ve yaklaşık 22 milyon nüfusa sahiplik yapan Angola, 1975 yılında Portekiz’den bağımsızlığını kazanarak kuruldu. Angola’da resmi dil Portekizce iken Para Birimi olarak Kwanza kullanılır. Angola’yı ziyaretiniz sırasında Amerikan Doları kullanmanız mümkün. Ülke genelinde kredi kartı kullanımı yok denecek kadar azdır. Havaalanı veya bankalarda ülke para birimini satın alabilirsiniz.

Yerel saati Türkiye saatine göre 2 saat daha geridir.
Angola vize isteyen ülkeler arasındadır, gitmeden önce vize başvurunuzu yapmış ve Angola’ya vize almış olmanız gerekmektedir.

Ekonomisi;
Tarım. Yeraltı kaynakları ve ormanların zenginliğine karşın, tarıma elverişli topraklar (4.2 milyon hektar), toplam yüzölçümün yalnızca % 3.5’ini oluşturur. Bunun % 37’si aynı ürün, % 63’ü dönüşümlü ürün ekimine ayrılıdır. Temel tarımsal ürün manyoktur. Mısır, tatlı patates, şekerkamışı, muz, hurma, kahve (35 bin ton), pamuk, soya fasulyesi sebzeler öteki başlıca ürünleridir. Bağımsızlık öncesinde, dışsatımın % 20’sini oluşturan kahvenin üretimi ve dışsatımı giderek düşmektedir. Kuzey ve Kabinda Bölgesi’nin zengin ormanlarıyla birlikte toplam yüzölçümün % 42’sini oluşturan ormanlar (53 milyon hektar), ekonomiye büyük katkı sağlar. Y

Bunu da oku :  Vatansızlık: Bir İnsanlık Sorunu

Hayvancılık;
Hayvancılık, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanmaktadır. 3.4 milyon baş sığır, 1 milyon keçi, 0.5 milyon domuz, 260 bin koyun, 7 milyon kümes hayvanı varlığına karşın, verimli otlakların (28 milyon hektar, yüzölçümün % 23’ü) yeterince değerlendirilememesi, canlı hayvan yetiştiriciliğini olumsuz etkilemektedir. Yılda 115 bin ton kadar avlanan balık (% 10’u tatlısulardan) miktarının artırılması için, balıkçılık filosunun geliştirilmesine çalışılmaktadır.

Doğal Kaynaklar;
Elmas, demir filizi, bakır, manganez, fosfat, uranyum, tuz, ham petrol, doğal gaz, zengin doğal kaynakların başlıcalarıdır. Ancak, bunlardan bakır, manganez ve uranyumun üretimi henüz başlatılabilmiş değildir. Kuzeydeki fosfat yatakları son yıllarda, üretimi 1975’te durdurulan demir filizi 1986’da, Kassinga’da yeniden çıkarılmaya başlandı. Dünyanın üçüncü büyük elmas madeni olan Katoka’dadır.

Vatandaşlık için bilimci, yatırımcı gibi kısımlardan başvuru yapan yetkin kimselerin vatandaşlığı nispeten daha kolaydır. Ancak genel olarak vatandaşlık için şart ve bilgiler aşağıdaki gibidir:

1- 18 yaşından büyük olmak
2- Son 10 yıldır Angola’daki oturum izinlerini kullanabilmiş biri olmak
3- Başvuru sahiplerinin Angola toplumuna uyacağına dair beyannamelerde bulunmak
4- Gelirlerinin Angola’da kendilerine yeteceğine dair gelir belgelerini sunmak
5- Portekizce dilini ve en kötü ihtimalle İngilizceyi bilmek
6- Angola ulusundan biri ile evlenmiş olmak (bu şart en kolay olanıdır)
7- Angola’da oturum iznine sahip bireylerin doğan çocukları normal şartlarda çifte vatandaş sayılır.
8- 18 yaşın altındaki bireyler bir Angola vatandaşının evlatlığı olarak geçerse vatandaş olabilir.
9- Angola için çok büyük yatırımlar yapanlar başvuru yapabilir.

Bunu da oku :  Tayland Vatandaşlığı

Angola’dan dışarıya çıkarken yolcu beraberinde taşınabilecek azami para miktarı 5.000 ABD Dolarıdır. Bu çerçevede havaalanında denetim yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın ayrıca, Angola’da konakladıkları sürede, güvenliklerine azami ölçüde ihtimam göstermeleri, gerekmedikçe geç saatlerde dışarı çıkmamaları ve tanımadıkları Angola vatandaşlarıyla iletişimde bulunmamaları tavsiye edilmektedir.

Angola’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın sağlık konusunda en güncel bilgileri T.C. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü’nden almaları mümkündür.

(Toplam 339 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment