Almanya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

almanya vizesi

Almanya Schengen Vizesi nedir? Almanya Vizesi için Nereye Başvurmalıyım? Almanya Vizesi Almak Zor mu? Almanya Vize Çeşitleri Nelerdir? Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya Vizesi
Almanya Federal Cumhuriyeti vize başvuruları, büyükelçiliğin yetkili vize merkezi IDATA firması vesilesi ile yapılmaktadır. Almanya seyahati için Almanya vize başvurusu yapmak isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapabilmeleri için Almanya vize müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Almanya’ya seyahat gerçekleştirecek kişilerin pasaportlarında daha öncesine ait çok girişli ve geçerli bir Schengen vizesi bulunması halinde, Almanya’ya girişlerinde gerekli olan Almanya schengen vizesi için başvuruda bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Almanya vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadır.

Uzun süreli (aile birleşimi, oturum izni, çalışma izni vb. ) amaçlarla Almanya’ya seyahat etmek isteyen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya vize başvurusunda bulunmakla mükelleftirler. Uzun süreli vize başvuruları direkt olarak Almanya Konsolosluğu ya da Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. 90 güne kadar olan vize başvuruları Almanya Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlara ya da Turizm/Seyahat Acentelerine yapmalıdırlar.

Bunu da oku :  Rusya Vizesi

Almanya Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla Almanya vizesi sahibi oldukları takdirde seyahatlerini Almanya’dan başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine de Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilmektedirler. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler 90 güne kadar olan seyahatleri için Almanya Schengen Vizesi, 90 günden fazla olan seyahatleri için ise Almanya Ulusal Vizesi başvurusu yapmalıdır.

Almanya Schengen Vizesi nedir?
Avrupa Birliği (AB)’de 1995’te yürürlüğe giren Schengen Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler arasında dolaşım serbestisi tanıyan bir bölge oluşturulmuştur. Bu sözleşmeyi imzalayan ülkeler, Schengen Bölgesi dışında kalan ülkelere ilişkin sınır geçişleri için ortak kurallar uygulamaya başlamıştır.

Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’ı kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma aracılığı ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır.

Schengen Bölgesi’ne üye ülkelere seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini vize başvurusunda bulundukları Schengen ülkesinden başlatmak kaydıyla diğer Schengen ülkelerine aynı vize ile seyahat edebilmektedir. Schengen vizesi 90 güne kadar olan seyahatler için geçerlidir.

Bunu da oku :  Avustralya Vizesi

Almanya Vizesi Almak Zor mu?
Almanya konsolosluğu her tür vize için gerekli evrakları belirtmiştir. Başvuran adayların belirtilen Almanya vizesi için gerekli evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde sunduğu takdirde, vize zor değildir. Fakat başvuranın daha önce herhangi bir vize reddi varsa veya vize başvurusunu özensiz ve eksik belgeler ile yapıyorsa Almanya vizesi red olabilmektedir. Böyle bir durumda danışmanlarımız vizenizin daha kolay alınabilmesi için sizden istenecek ek evraklarla vize başvurunuzu güçlendirmenize yardımcı olmaktadır.

Almanya Vize Çeşitleri
Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, gerçekleştirecekleri seyahatin amacına göre farklı vize türlerine başvurmalıdır. Almanya vizesi, ülkeye yapılacak seyahatlerin süresine göre de ayrı sınıflandırılmaktadır.

Almanya Konsolosluğu tarafından uygulanan vize çeşitleri aşağıdaki gibidir;
Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize
Almanya’ya, resmi, turistik, ticari, gelir getiren faaliyet, eğitim, tedavi, ziyaret, gönüllü faaliyet, araştırma, konferansa katılma, spor veya kültürel etkinliğe katılmak amacıyla seyahat etmek isteyen kişileri kapsayan Schengen vizesi “C Tipi” vize kategorisine girmektedir.

Almanya Ulusal (D Tipi) Vize
Almanya’da kesintisiz olarak 90 günden fazla konaklamak isteyen kişilere (öğrenci, aile birleşimi, çalışma amaçlı) ikamet için verilen vize tipidir. Almanya Ulusal Vizesi (D Tipi vize) başvuruları yalnızca Almanya Konsolosluğu’na ve Almanya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yapılarak alınabilir.

Bunu da oku :  Dünyada Neden Sadece 4 Pasaport Rengi Var?

Almanya Transit (A Tipi) Vize
Türkiye´den hareket edip Almanya üzerinden üçüncü bir ülkeye transit geçiş yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Havaalanı Transit (A Tipi) Vize başvurusunda bulunmalıdır. A Tipi Vize sahipleri, havalimanında uluslararası transit bölümünü terk etmeden ve pasaport kontrolünden geçmeden aktarma yapmak suretiyle seyahat ederler.

Almanya Transit Vizesi
Transit seyahatler Frankfurt/Main ve Münih Havalimanlarında ve belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel Havalimanlarında mümkündür. almanyakonsoloslugu.com

Almanya vizesi kaç günde çıkar?
Almanya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz ibraz edildiği, vize başvurusu resmi tatil (yılbaşı, bayram, paskalya)günlerine denk gelmediği takdirde 10 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdır.

Başvuru yapmak için lütfen ziyaret ediniz: http://www.tuerkei.diplo.de

5/5 - (2 votes)
(Toplam 1.105 defa izlendi, bugün 3 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment