1. Home
  2. Türk Vatandaşlığı, Türkiye
  3. Vatandaşlığa Başvurabilme...

Vatandaşlığa Başvurabilmek için Gereken Yeterlilikler

Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancılar, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen Türk Vatandaşlığı Kanunun tüm yeterliliklerine sahip olmalıdır. Yasada tanımlanan yeterliliklerin tümünü aşağıda bulabilirsiniz;

1. Başvuru sahibi yasal sınır olan 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.
2. Türkiye’de 5 yıl kesintisiz ikamet etmelidir. 5 yıl içinde 180 günden fazla ülke dışında bulunmamalıdır.
3. Türkiye’de ikamet amacınızı belirten belgelerin kanıtlanması:

✨ Türkiye’de emlak edinmek
✨ Türkiye’de şirket kurmak
✨ Türkiye’de yatırım yapmak
✨ Ticari faaliyetleri veya işletmeleri Türkiye’ye taşımak
✨ Türkiye’de bir iş yerinde yasal çalışma izni ile çalışmak
✨ Türk vatandaşı ile evlenmek
✨ Türk vatandaşı olan bir akraba sahibi olmak (anne, baba, kardeş, çocuk vb.)
✨ Eğitimini Türkiye’de tamamlamak

4. Bulaşığı bir hastalığı bulunmamak
5. Topluma karşı saygılı ve sorumluluk sahibi olmak. Kötü alışkanlıkları bulunmamak
6. Yeterli derecede Türkçe konuşabilme becerisi
7. Kendine ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere yeterli olabilecek birikime ve yahut gelire sahip olmak
8. Milli güvenliği ve kamu düzenini bozacak, başkalarını rahatsız edecek davranışlarda bulunmamak

Dosyaları incelenen ve karşılıklı görüşmeler yapılan başvuru sahiplerinin tüm şartları taşıyıp taşımadığı komisyon tarafından tespit edilir. Komisyon kararı pozitif ise, dosyalarınız Bakanlığa gönderilir. Negatif ise, dosyalarınız valiliğe gönderilir.

diğer bilgiler için kategoriyi ziyaret ediniz : /turkiye/turk-vatandasligi/

(Toplam 20 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)
  1. Home
  2. Türk Vatandaşlığı, Türkiye
  3. Vatandaşlığa Başvurabilme...