En zor Schengen Vizesi veren Avrupa ülkeleri

zor schengen vizesi

Schengen Vizesi Nedir?
Avrupa Birliğinde 1995 yılında imzalanan Schengen Sözleşmesi kapsamında bu Sözleşmeye taraf olan ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılarak, sözleşmeye taraf olan ülke vatandaşlarına Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı tanımıştır. Schengen bölgesi kapsamında sözleşmeye taraf olan ülkelerin dış sınırlarında yapılan kontrolerde ortak kurallar ve uygulamalar çerçevesinde vize kontrolleri yapılıp, Schengen sözleşmesi tarafları arasında emniyet güçleri ve yargı alanlarında işbirliği yapılmaktadır. Schengen bölgesinin dışında kalan üçüncü ülkelerin vatandaşları bu ülkelere girebilmek için Schengen vizesi almalıdırlar.

Tek Tip Schengen Vizesi: Turistik gezi, ticari görüşme/toplantı, aile, arkadaş, akraba ziyareti gibi altbaşlıklarda toplanan Tek Tip Schengen vizesi, aldındığı ülkede belirli bir zaman aralığında giriş tarihinden itibaren 180 gün içinde 90 güne kadar konaklamaya izin verir. Vizeyi alan kişi 90 gün içinde belirli bir zaman aralığında Schengen ülkelerine seyahat edebilir ancak bu noktada belirtilmesi önem arz eden husus vize sahibi kişinin 90 gün boyunca vizesini aldığı ülkede kesintisiz kalacağı ya da diğer ülkelere bu süre boyunca seyahat edeceği anlamı çıkarılmamalıdır.

Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vize: Sadece vizeyi veren Schengen ülkesine seyahat edilmesine izin vermektedir veya bazı durumlarda vize başvurusunda bulunurken seyahat edilecek olan Schengen ülkeleri özellikle belirtilmelidir.

Ulusal vize: Schengen ülkelerine çalışma, eğitim ve öğrenim veya sürekli oturum izni almak amacıyla gidenlere verelen Schengen vize türü olup D tipi vize olarak da bilinir.

Schengen vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir. Tek girişli Schengen vizesi alan kişi bir Shengen bölgesine sadece belirli bir süre içinde girebilir. Çok girişli vize Schengen bölgesine istenildiği zaman giriş ve çıkış yapmaya imkan sağlar. Belirli bir zamanda, belirli bir amaçla Schengen ülkesinde daha uzun süre bulunmak zorunda olanlara (öğrenimi, çalışma vb.) oturma izni başlığı altında uzun süreli vize verilebilmektedir. Diğer taraftan çok girişli ulusal Schengen vizesi ile diğer ek vize koşullarının gerektirdiği kurallara bağlı olunmaksızın Schengen bölgesinde seyahat edilebilir.

Bunu da oku :  Pasaport Türleri

Bazı özel durumları olmayanlar için vize genelde sıkıntı olmuştur. Bazı ülkeler vize konusunda çok cömertken, bazı ülkeler çok cimridir. En kolay vize veren ülkeler ise genelde diğer Avrupa ülkelerine oranla vize konusunda daha az stres yaratır, red verme durumu çok daha azdır ve diğer ülkelere oranla daha uzun vize verir. Çünkü bazı ülkeler vardır ki pasaportunuz vize dolu olduğu halde kendisine vize için başvurduğunuzda size sadece 2 haftalık vize verir ve bu durum çok can sıkıcı olur. Bu nedenle vize konusunda böyle sıkıntılar yaratan ülkelerden vize almak yerine, vize konusunda daha cömert olan ülkelerden vize almak daha doğru olur.

Ancak burada küçük bir detay var. Vize aldığınız ülkeye girmezseniz bir daha o ülkeden vize almak istediğinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle vize alması kolay ülkeler asıl gitmek istediğiniz yere giderken bir aracı olarak kullanabilirsiniz. Gelelim genelde vize verme konusunda şuan sorun yaratmayan ülkeler. Ama elbette bunun değişmeyeceğinin garantisi yok.

Schengen, Güneydoğu Lüksemburg’da küçük bir kasaba. Schengen Vizesi’ne adını vermesinin nedeni ise bu kasabada 1985’te yapılan bir anlaşma ile Fransa, Batı Almanya, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda arasında yapılan gümrük kontrollerinin kaldırılmasına dayanıyor.Aynı karar Avrupa Birliği’nin kurulması ile daha geniş bir alanı kapsamaya başlıyor ve aynı adla anılmaya devam ediyor.

Schengen Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsıyor?
Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan ve Kıbrıs Cumhuriyeti vizenin kapsamındaki ülkeler.
En zor Schengen Vizesi veren Avrupa ülkeleri
ğer bir Avrupa turu yapacaksanız, vize başvurusu yapıp tatilinizi riske atmamanız gereken bazı ülkeler de var ve Türklerin başı bu ülkelerle genellikle dertte.

Bunu da oku :  En kolay Schengen Vizesi veren Avrupa ülkeleri

Norveç
Refah seviyesinin çok yüksek olması ve kaçak göçmen akınına uğraması bunun en büyük nedeni. Ankara Konsolosluğu’ndan örnek verecek olursak yapılan başvuruların neredeyse %25’i reddediliyor.
Norveç vizesi için çıkış süresi başvurduğunuz vizenin türüne, başvuru yönteminize, başvuru zamanınıza göre değişmektedir. VIP olarak vize başvurusuda bulumanız halinde vize işlem süresi normal vize işlem süresine göre daha kısa sürmektedir. Konsolosluğun yoğun olması ya da ek evrak istemesi gibi farklı bir durumla karşılaşmanız da vize çıkış süresini etkileyebilmektedir. Norveç vizesi için gerekli evraklar uygulanan vize türlerine göre farklılıklar göstermektedir. Bu sebeple seyahat amacınıza uygun olan Norveç vizesi için gerekli evraklar hakkıda bilgi almalısınız.

Belçika
Belçika’da red cevabı veren ülkeler arasın da liste başlarında. Red yüzdesi 20’nin üzerlerinde. Belçika Konsolosluğu Belçika turistik, ticari ve ziyaret vizesi başvurularını ortalama 7 ila 15 iş günü içinde sonuçlandırabilmektedir. Belçika vizesinin kaç günde çıktığı tamamen Belçika Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Vize başvurularının yoğun olduğu dönemlerde, Konsolosluğun kapalı olduğu resmi tatil gibi durumlarda karar süresi daha uzun sürebilmektedir. Ayrıca Konsolosluk inceleme işleminin kapsamına göre çıkış süresini belirlemektedir.

Bunu da oku :  Almanya Vizesi Hakkında Genel Bilgi

Almanya
Çok sayıda Türk yaşaması nedeniyle Türklerin kalıcı olmasından endişe ediliyor ve onay süreci oldukça sıkıntılı. Almanya vizesinin çıkış süresi Konsolosluğa bağlı birimler tarafından randevudan sonra ortalama 15 gün olarak belirtilmektedir. Bununla birlikte vizenin çıkış süresi Almanya Konsolosluğunun değerlendirme süresine bağlıdır. Ayrıca Almanya Konsolosluğunun kapalı olduğu günler ve resmi tatil günleri bu 15 günlük süreye dahil değildir. Almanya vize işlemlerinin kısa veya uzun sürede sonuçlanması Almanya Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Almanya vize işlemlerinize seyahatinize en fazla 3 en az 1 ay kala başlamanız tavsiye olunur.

Hollanda
Hem refah seviyesinin yüksek olması, hem de çok fazla Türk bulunması onay alma ihtimalini oldukça düşürüyor. Hollanda vizesinin kaç günde çıkacağına karar veren kurum Hollanda Konsolosluğudur ve bu süre ortalama olarak 7 ila 15 iş günü arasında değişebilmektedir. Ancak Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri ve resmi tatiller bu süreye dahil edilmemektedir. Konsolosluğun ilave evrak istediği durumlar veya başvuru sahibini mülakata çağırabildiği istisnai durumlarda vize çıkış süresi değişebilmektedir. Bildirilen bu süre kısa süreli Hollanda Schengen vizeleri için geçerlidir. Hollanda aile birleşimi, oturum izni veya çalışma izni gibi uzun süreli vize türlerine ait başvuruların sonuçlanma süreleri daha fazla zaman alabilmektedir.

Başvuru yapmak için lütfen ziyaret ediniz: /vize-pasaport/

(Toplam 375 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment