Çin Vizesi İşlemleri

Çin Halk Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport) sahiplerinden vize talep etmektedir. Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri ise Çin vizesi almadan 30 güne kadar vizesi olarak Çin’i ziyaret edebilirler.

İstanbul , Edirne, Tekirdağ, Yalova Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Burdur, Isparta, Uşak, Denizli ve Antalya şehirleri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunun yetki sınırlarında olup, bu şehirlerden yapılan başvurular, İstanbul başkonsolosluğunda; diğer şehirlerden yapılan Çin Vize başvuruları ise Çin Ankara Büyük elçiliğinde yapılmaktadır.

Çin Halk Cumhuriyetinin; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulamış olduğu Çin vize türleri ve başvuru şartlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Ticari Çin Vizesi (M) :
Çin Halk Cumhuriyetine yapılacak olan iş ve ticari seyahatler için başvurulması gerekli olan vize türüdür. Firmalarla yapılacak olan iş görüşmeleri; fuar , sanayi bölgesi ziyaretleri, ticari spor yarışmaları gibi ziyaretler ticari ziyaret kapsamında değerlendirilir.

Gerekli Belgeler

  1. Resmi Davet Mektubu Olanlar: Resmi davet mektubu ve şirket evrakları ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 7 iş günüdür.

  2. Resmi Davet Mektubu Olmayıp Büyük elçilik / Konsolosluk Firma Listesinde bulunanlar:
    Çin’den sağlanacak firma davet mektubu ve aşağıda listede belirtilen evraklar ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 7 iş günüdür. Büyük Elçilik firma listesi aşağıdadır. Bu listede firma adınız yoksa ve Türkiye çapında büyük bir şirket olduğunuzu düşünüyorsanız 0312 447 50 07 numaralı faksa veya consulate_tur@hotmail.com email adresine şirket bilgilerini, imza sirkülerini kaşeli bir dilekçe ile gönderip eklenmesini talep edebilirsiniz.
  3. Firma Davet Mektubu Olanlar ( Daha Önce Çin’e Gitmemiş veya az gitmiş olanlar): Çin’den firma davetiyesi ve aşağıdaki evraklar ile başvuru yapılır. Vize fişi TBD – Tarih Belli Değil – olarak kesilir, gerekli incelemeler sonunda uygun görülmesi durumunda vize verilir. Süreç 1 ay ile 6 ay arasında değişebilir. Bu süre içerisinde pasaport konsoloslukta kalır.
  4. Firma Davet Mektubu Olanlar ( Son 12 ay içerisinde en az 2 defa Çin’e gitmiş olanlar veya Son 12 ayda 1 defa toplamda 6 defa Çin’e gitmiş olanlar): Çin’deki firmadan davet mektubu ve aşağıda belirtilen evraklar ile başvuru yapılır. Vize sonuçlanma süresi 7 iş günüdür.

Turistik Çin Vizesi
Çin Halk Cumhuriyetine turistik amaçlı olarak seyahat edecek kişilere verilen vize türüdür. Bireysel turistik vize tek veya çift girişli olarak verilir. Vize süresi seyahat edecek olan kişinin seyahat süresi baz alınarak verilir. Turistik Çin vizesi geçerlilik süresi 3 aydır.

Gerekli Belgeler

  1. Pasaport: Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
  2. Fotoğraf (2 Adet) : Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
  3. Banka Hesap Cüzdanı (Asıl): Bankaya en güncel durumu işletilmiş, içinde 10.000 TL veya karşılığı döviz bulunan banka hesap cüzdanı aslı, veya banka tarafından kaşelenip imzalanmış, kişinin bankadaki mevduat durumunu gösterir hesap döküm belgesi. Hesap döküm belgesi asıl olmalı ve imza yetkisine sahip kişinin imza sirküleri eklenmiş olmalı.
  4. Otel ve Uçak Bilet Rezervasyonu : Kişinin Çin’e yapacağı turistik seyahate uygun, uçak bileti ve otel rezervasyon kopyası. Bilet ve otelin satın alınmış olmasına gerek yoktur, sadece rezervasyon yapılmış olması yeterlidir.
  5. Nüfus Cüzdanı ( Fotokopi): Nüfus cüzdan kopyası renkli veya siyah beyaz olabilir, fakat kimlik üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler net okunur şekilde olmalıdır.
  6. Gezi / Seyahat Programı: Kişinin seyahat detaylarını gösterir seyahat programı eklenmelidir. Seyahat tarihleri, ziyaret edilecek şehirler, turistik mekanlar belirtilmelidir.
  7. Adli Sicil Kaydı (Asıl): Kişinin adli sicil durumunu gösterir adli sicil kaydı. Adli sicil kaydı belgesinde ayrıca ARŞİV KAYDI da belirtilmeli, adliyeden alınmış orjinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. E-devletten alınan adli sicil kayıtları geçerli değildir.
  8. İkametgah Belgesi / Senedi : Kişinin ikamet durumunu gösterir İkametgah senedinin aslı.

Çalışma Çin Vizesi
Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışma amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin başvurması gerekli olan vize türüdür.

Çin Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport: Başvuru tarihi itibari ile geçerlilik süresi 6 aydan fazla olan, ve en az iki boş vize sayfası bulunan yeni tip çipli bordo pasaportun aslı.
  2. Fotoğraf (2 Adet): Arka fonu beyaz, ön cepheden çekilmiş, kulaklar görünür, beyaz kıyafet ve gözlük olmayan, mat kağıda basılmış fotoğraf. Fotoğraf ölçüleri ve özellikleri için aşağıdaki örnek fotoğrafı inceleyiniz.
  3. Nüfus Cüzdanı (Fotokopi): Nüfus cüzdan kopyası renkli veya siyah beyaz olabilir, fakat kimlik üzerinde bulunan fotoğraf ve bilgiler net okunur şekilde olmalıdır.
  4. İkametgah Belgesi /Senedi (Asıl): Kişinin ikamet durumunu gösterir İkametgah senedinin aslı.
  5. Adli Sicil Kaydı (Asıl): Kişinin adli sicil durumunu gösterir adli sicil kaydı. Adli sicil kaydı belgesinde ayrıca ARŞİV KAYDI da belirtilmeli, adliyeden alınmış orjinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. E-devletten alınan adli sicil kayıtları geçerli değildir.
(Toplam 94 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)