Suriye Vatandaşlığı

Suriye, Suriye Vatandaşlığı

Suriye vatandaşı olmak istiyorum, Nasıl Suriye vatandaşı olabilirim? diyenler için hazırladığımız yazımızda Suriye’den vatandaşlık almak için gereken şartlar ve atmanız gereken adımlara yer verilmiştir.

Read More

Vatana ihanet

vatana ihanet suçu

Günümüz Türk Ceza Hukuku’nda vatana ihanet suçu tanımlanmamıştır. Ancak; Türk Ceza Kanunu’nun Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, düşmanla işbirliği yapmak, devlete karşı savaşa tahrik, temel milli yararlara karşı hareket, askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma, düşman devlete maddi ve mali yardım konularını işleyen 302-308. maddeleri, geleneksel olarak vatana ihanet kapsamına giren suçları içerir. Cumhurbaşkanının yargılanabileceği tek suçtur.

Read More

Malta Vatandaşlığı

malta_vatandasligi

Malta Cumhuriyeti Malta veya resmî adıyla Malta Cumhuriyeti (Maltaca: Repubblika ta’ Malta), Güney Avrupa’da, Orta Akdeniz’de yer alan, Sicilya’nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Büyükleri: Malta, Gozo ve Comino. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahiptir. Malta Tarihi – Tarih öncesi Malta’da ilk yaşayan insan belirtileri 1. Neolitik Döneme dayanmaktadır. Yeni Taş Devri insanlarının varoluş kanıtlarına Malta’nın güneyinde, Birzebbuga’nın yakınındaki Ghar Dalam mağarasında rastlanmaktadır. Arkeologlar bu bölgede önceki dönemlerden kalma geyik, hipopotam ve bodur…

Read More